Φωκίωνος Νέγρη 63, 11361 Κυψέλη - Αθήνα
210 8627169

Γ΄& Δ΄Τάξη – Εβδομάδα #6 Τ.Π.Ε.

Αυτή τη βδομάδα θα γνωρίσουμε τι είναι το πρόγραμμα για τον υπολογιστή μας. Με απλά λόγια ένα πρόγραμμα είναι μια σειρά από οδηγίες που αν τις ακολουθήσει ο υπολογιστής θα γίνει κάποια εργασία. Μοιάζει λίγο με τα βήματα που ακολουθεί ένας μάγειρας ώστε να φτιάξει ένα φαγητό. Το πρόγραμμα λοιπόν είναι σαν την εκτέλεση μιας συνταγής!
Για να είναι περισσότερο ευχάριστο για σας διάλεξα δυο παιχνίδια για να μάθετε, παίζοντας, πως μπορείτε να προγραμματίσετε τον υπολογιστή σας ώστε να κάνει αυτό που του ζητάτε!
Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν βίντεο που εξηγούν με απλό τρόπο τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Κάθε παιχνίδι έχει επίπεδα δυσκολίας ξεκινώντας από εύκολα και καταλήγοντας σε περισσότερο δύσκολα.
Στα αριστερά πατώντας το κουμπί Εκτέλεση μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει όταν ο υπολογιστής ακολουθεί τις οδηγίες που του δίνετε.
Στο κέντρο υπάρχουν οι διαθέσιμες οδηγίες με τη μορφή πλακιδίων.
Στα δεξιά είναι ο χώρος που θα σύρετε από τις διαθέσιμες οδηγίες εκείνες που χρειάζεστε και θα τις ενώσετε τη μία κάτω από την άλλη όπως στο παζλ για να φτιάξετε το πρόγραμμά σας.
Κάτω αριστερά υπάρχει μια λίστα ώστε να διαλέξετε τη γλώσσα που θέλετε να έχει το περιβάλλον του παιχνιδιού.
Εάν χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα στο v.zioti26@gmail.com

Star Wars

Frozen

Ετικέτες:

Σχετικά άρθρα

Περιφερειακές συσκευές

Ας γνωρίσουμε, παίζοντας, τις συσκευές με τις οποίες μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον υπολογιστή δίνοντας και παίρνοντας από αυτόν πληροφορίες. Χρησιμοποιήστε τις κάρτες για να γνωρίσετε τις συσκευές και στη

Α΄& Β΄Τάξη – Για το Πάσχα Τ.Π.Ε.

Αγαπημένα μου παιδιά για τις διακοπές του Πάσχα σας έχω ετοιμάσει τέσσερα παζλ με σχετικό θέμα. Εύχομαι να έχετε υγεία εσείς και οι οικογένειές σας και να βρεθούμε γρήγορα όλοι

Γ΄& Δ΄Τάξη – Εβδομάδα #7 Τ.Π.Ε.

Αυτή τη βδομάδα θα ασχοληθούμε με τα Μοτίβα!Παρακολουθήστε με προσοχή την παρουσίαση και συνεχίστε με τις ασκήσεις που ακολουθούν. Η πρώτη άσκηση είναι να σύρετε το κάθε σχήμα στη σωστή