Φωκίωνος Νέγρη 63, 11361 Κυψέλη - Αθήνα
210 8627169

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η 2η μέρα του Απριλίου με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Η συγκεκριμένη μέρα καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805). Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Για το 2020 το υλικό του εορτασμού ετοίμασε το εθνικό τμήμα της Σλοβενίας και το μήνυμα γράφτηκε από τον Σλοβένο συγγραφέα Peter Svetina, μεταφράστηκε στα ελληνικά, από τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς και η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον Σλοβένο εικονογράφο Damijan Stepančič.

«Πείνα για λέξεις» το φετινό μήνυμα του εορτασμού και στο αρχείο που ακολουθεί βρίσκεται η αφίσα και το μήνυμα του εορτασμού.

booksday

Δείτε και κατεβάστε ή εκτυπώστε την αφίσα-μήνυμα

Το βιβλίο μπορεί άνετα να αποτελέσει τον σύντροφό μας όταν έχουμε ελεύθερο χρόνο και εύκολα μπορούμε να το αναζητήσουμε είτε στη βιβλιοθήκη μας είτε στο διαδίκτυο με την καθοδήγηση ενός ενήλικα. Σας  προτείνουμε λοιπόν κάποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, όπου μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε on line λογοτεχνικά βιβλία, είτε να ακούσετε κάποιον να τα αφηγείται (audiobooks).

Ανοιχτή Βιβλιοθήκη

https://www.ebooks4greeks.gr/

Ετικέτες:

Σχετικά άρθρα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.Σας υπενθυμίζουμε ότι:Το self test είναι υποχρεωτικό για τους μαθητές και τις μαθήτριες και συνεχίζει να ελέγχεται δύο φορές

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 ξεκινά η διανομή των σχολικών γευμάτων στο σχολείο μας.Τα γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ

Για το σχολικό έτος 2023 – 2024 εγγράφονται στην A’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου οι μαθητές που έχουν γεννηθεί από 1 – 1 – 2017 έως και 31 – 12